GUIDE

Jag har länge arbetat inom både offentlig sektor och näringslivet. Under 90-talet arbetade jag på svenska ambassaden i Bangkok och på 00-talet arbetade jag för Kustbevakningen och reste ofta till Bryssel där jag satt klädd i kostym och förhandlade fiskefrågor. Därefter blev det några år på IKEA innan jag år 2017 bestämde jag mig för att det var dags att byta karriär och satsa på ett nytt äventyr. Denna gången vad äventyret att börja arbeta med äventyr. Jag sökte mig till Campus Åres utbildning till Vildmarks- och Äventyrsguide och har nu diverse certifikat som gör att jag kan arbeta som guide och instruktör inom olika aktiviteter.

Sommartid arbetar jag som cykelguide för ett amerikanskt företag som anordnar vandrings- och cykelresor runt om i världen. Jag är en av deras guider på turerna i Skandinavien.

Eftersom covid-19 innebar att inga amerikanska cykelturister kunde komma hit ändrade jag min verksamhet och började arrangera guidade paddelturer med packraft i vattnen runt Göteborg. Även om vaccineringarna och andra åtgärder bringar smittan under kontroll kommer jag fortsätta med packraftingturerna parallellt med mitt arbete som cykelguide.