ÄVENTYRARE

Redan de gamla grekerna tvistade om vad som egentligen är ett äventyr men att Oddyseus var ute på ett rejält äventyr var de nog eniga om. Men måste ett äventyr verkligen ta lång tid och innebära resor till avlägsna platser? Visst har jag varit med om ett antal storslagna äventyr i exotiska miljöer, men mina allra vanligaste äventyr gör jag på hemmaplan. Kolla in filmen så ser du vad det kan innebära.

För mig är ett äventyr något jag gör där jag antingen utmanar mig själv eller ger mig på något som jag inte är helt säker på vart det ska ta mig. En svamptur är ett äventyr eftersom man drar in i skogen på jakt efter svamp utan att riktigt veta var man kommer hamna. Huvudsaken är att hitta ut igen. Att börja ett nytt jobb i en helt ny bransch kan vara ett äventyr och att ge sig ut och cykla i karga bergstrakter i Pamir på över 4000 meters höjd, ja det är en annan typ av äventyr.

Friluftsliv har alltid varit viktigt för mig och jag har ägnat alla mina semestrar åt äventyr i naturen eller i främmande kulturer. Sommaren 2018 var jag tillbaka i Pamir för att göra en lite kortare tur. Den gången var utmaningen att cykla utan annat sällskap än de cyklister jag stötte på längs vägen. Kolla in filmen från den resan här nedan.

Mitt största äventyr är den cykelresa mellan Göteborg och Bangkok som jag och min sambo gjorde år 2013. Det var utmanande på många sätt. Det var både fysiskt och psykiskt utmanande men samtidigt det roligaste jag gjort. Läs mer på vår blogg www.cyclinghome.nu

De senaste tio åren har cykelturerna gått till:

2020 Bikepacking i norra Thailand
2019 Långfärdscykling i Oman och Förenade Arabemiraten
2019 Budapest – Berlin på racercykel
2018 Bikepacking i Tadjikistan
2018 Göteborg – Oslo på cykel
2017 Marocco på MTB
2014 Långfärdscykling genom Danmark
2015 Långfärdscykling i Armenien och Nagorno Karabach
2013 Göteborg – Bangkok på cykel
2012 Långfärdscykling i Pamir
2010 Långfärdscykling i Baltikum