Skidsmurfen firar 4/2

Mitt projekt denna vinter är att lära mig åka längdskidor med skejtstil. Det har blivit ett antal rundor så här långt men fortfarande lyckas jag inte hålla ordning på armar och ben. Eftersom jag får åka ansträngt sakta för att lära mig göra rätt blir det inte mycket till träning.  Om mitt projekt är att lära mig åka skejt är Wejs utmaning att lära sig åka längd över huvudtaget.

Wej på Svartsjöarna
Wej på Svartsjöarna


I söndags var det dags för hennes premiär i år. Solen sken och temperaturen var strax under noll. Idealiska förhållanden, nästan som under vårvintern. Det blev en kortare runda i området runt Svartsjöarna sydväst om Östersund. Få men njutbara kilometrar som följdes upp med varm choklad och vispgrädde när vi kommit hem.

Fika i solsken
Fika med vänner i solsken

I torsdags gjorde Skidsmurfen och jag en tjänsteresa till huvudstaden för att lyssna på ett företag av en amerikansk forskarguru på videolänk och därefter lyssna på en lansering av ett nytt IT-verktyg för processtöd.

Skidsmurfen och jag på väg mot 4:e februarifirande
Skidsmurfen och jag på väg mot 4:e februarifirande

Konferensen var spännande och intressant rent yrkesmässigt, men höjdpunkten på dagen var faktiskt inte jobbrelaterad. Det var ju faktiskt även 4th of February….. dvs Jonas födelsedag. Hans syster Evamaria bjöd på middag och hade bakat samma chokladtårta som Jonas brukade önska sig på födelsedagen. Skidsmurfen och jag lät oss väl smaka.

Skidsmurfen tronar på tårtan under Jonas överinseende
Skidsmurfen tronar på tårtan under Jonas överinseende

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *